Σύντομη Βιογραφία του Grand Master Liu Jingru

Grand Master Liu Jingru

Ο Grand Master Liu Jingru γνωρίζει και διδάσκει τα εξής στυλ : Baguazhang, Xingyiquan, Praying Mantis Boxing και Wushu στο οποίο κατέχει 8 Dan. Γεννήθηκε στις 5 Ιουλίου 1936 στην κομητεία Γκαοιανγκ (Gaoyang) της επαρχίας Χεμπει (Hebei) της Κίνας. Το 1947 η οικογένεια του Grand Master Liu Jingru μετακόμισε στο Πεκίνο. Το 1957 άρχισε να μαθαίνει Cheng Baguazhang και Xingyiquan από τον Master Luo Xing Wu , μαθητή του Master Li Wen Biao που είναι μαθητής του Great Grand Master Cheng Ting Hua , ιδρυτή του Cheng Baguazhang. Το 1962 ο Grand Master Liu Jingru έμαθε Luoxuan Quan και Yin Baguazhang από τον Master Qiu Zhi He , ένα μαθητή του Master Yin Zhan Kui , και το Six Harmonies Praying Mantis Boxing από τον Master Shan Xiang Ling . Ταυτόχρονα, καθοδηγήθηκε από τον Master Cheng Yeu Xin,Liu Tan Feng και τον Wang Wen Kui από τους οποίους έμαθε wushu.

Η προσεκτική καθοδήγηση του δασκάλου του Grand Master Liu Jingru και η προσωπική του επιμελής εξάσκηση τον αντάμειψαν. Το 1963 σε ηλικία 26 ετών, ο Grand Master Liu Jingru συμμετείχε στο πρωτάθλημα wushu του Πεκίνου και κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα και έπαθλο στο Xingyiquan και στο Baguazhang. Πολλές φορές ο Grand Master Liu Jingru κέρδισε το πρωτάθλημα διαγωνιζόμενος στο Baguazhang αλλά και σε πολλούς άλλους διαγωνισμούς Κινέζικων παραδοσιακών πολεμικών τεχνών.

Το 1979 ο Grand Master Liu Jingru συμμετείχε στην Εκδήλωση Wushu Exchange που έγινε στη Ναννιν (Nannin), την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκουανγκξι (Guangxi). Αυτή η εκδήλωση είχε ιδιαίτερη σημασία γιατί ήταν ο μεγαλύτερος διαγωνισμός wushu που διοργανώθηκε στην Κίνα από τότε που άρχισε η Πολιτιστική Επανάσταση (1966). Πολλοί δάσκαλοι wushu έλαβαν μέρος. Η μέση ηλικία των διαγωνιζόμενων ήταν 47. Στα 43 και θεωρούμενος νεαρός, ο Grand Master Liu Jingru κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Baguazhang. Το 1980 στο Second Exchange που έγινε στην Ταιυαν (Taiyuan) κέρδισε άλλο ένα χρυσό μετάλλιο.

Από το 1992, ο Grand Master Liu Jingru υπηρετεί ως Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ερευνών του Baguazhang στο Πεκίνο όπου ζει και διδάσκει Baguazhang, Xingyiquan και Six Harmony Praying Mantis.Ο Grand Master Liu Jingru έχει δημοσιεύσει τέσσερα βιβλία και πάνω από δέκα βιντεοκασέτες.

(Για να δείτε φωτογραφίες του Grand Master Liu Jingru, πατήστε εδώ)

(Για να δείτε τα βιβλία και τις βιντεοκασέτες του Grand Master Liu Jingru, πατήστε εδώ)

Επικοινωνία:
Grand Master Liu Jingru
E-mail: jruliu@sina.com
Website: www.liujingru.com

Kung Fu Figures