Σύντομη Βιογραφία του Grand Master Wang Xiann

Grand Master Wang Xian

Ο Γκραντ Μάστερ Γουάνγκ Ξιάν (Grand Master Wang Xian) γεννήθηκε το 1944 και κατάγεται από το χωριό Τσεν Τσιά Τζου (Chenjiagou) της περιοχής Γουέν Ξιάν (Wenxian) στην Επαρχία Χενάν (Henan) της Κίνας. Είναι ένας από τους καλύτερους μαθητές της 18ης γενιάς των διαδόχων του Τσεν Τάι Τσι, των Μεγάλων Δασκάλων Τσεν Ζάο Πι (Chen Zhaopi) και Τσεν Ζάο Κούι (Chen Zhaokui), και σήμερα είναι ένας από τους πιο φημισμένους εκπροσώπους της 19ης γενιάς διαδόχων.

Ο Γκραντ Μάστερ Γουάνγκ Ξιάν είναι ο Εθνικός Προπονητής της Κίνας στην Υψηλή Κατηγορία του Πρωταθλήματος Γου Σου (Wushu) και ο Επικεφαλής Προπονητής του Κέντρου Εκπαίδευσης Τάι Τσι Τσουάν της περιοχής Γουέν Ξιάν, o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Διεθνών Τάι Τσι Τσουάν Ερευνών και Διαγωνισμών του Γουέν Ξιάν, o Διευθυντής του Γουέν Ξιάν Τσεν Τσιά Τζου Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Πολεμικών Τεχνών και ο Επικεφαλής Προπονητής και Επικεφαλής Σύμβουλος των Σχολών Τάι Τσι Τσουάν στην Ιαπωνία, Γαλλία, Μαλαισία, Νότια Κορέα, Ισπανία, Ελλάδα και σχεδόν κάθε επαρχία της Κίνας. Είναι επίσης Αντιπρύτανης του Τμήματος Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Χενάν, Επίτιμος Διάσημος Ομιλητής του Πανεπιστημίου Καθηγητών του Χενάν καθώς και Επιτελικό Μέλος του Συμβουλίου του Τουριστικού Οργανισμού της Επαρχίας Χενάν.

Κέρδισε πολλές φορές το Κινέζικο Εθνικό Πρωτάθλημα στην τεχνική «Χέρια Που Σπρώχνουν» και στους Αγώνες Επίδειξης Φόρμας. Από το 1983 έχει εκπαιδεύσει πολλούς αξιόλογους μαθητές. Οι μαθητές του έχουν κερδίσει εκατοντάδες χρυσά και αργυρά μετάλλια, τόσο στην Κίνα όσο και διεθνώς, σε Πρωταθλήματα τεχνικών «Χέρια Που Σπρώχνουν» και Επίδειξης Φόρμας. Ο δεύτερος γιος του, ο Μάστερ Γουάνγκ Ζαν Τζουν (Master Wang Zhanjun), παραμένει αήττητος στα Πρωταθλήματα τεχνικών "Χέρια Που Σπρώχνουν" από το 1993.

Ο Γκραντ Μάστερ Γουάνγκ επισκέφθηκε πολλές φορές την Ιαπωνία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ελβετία και άλλες χώρες για να μεταδώσει τις ικανότητες και τις γνώσεις του. Ο αδερφός του Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας προσκάλεσε κάποτε τον Γουάνγκ Ξιάν ως επίτιμο καλεσμένο στο Αυτοκρατορικό Ανάκτορο. Ο δήμαρχος της Οσάκα στην Ιαπωνία τίμησε τον Γουάνγκ Ξιάν με το Χρυσό Κλειδί της Πόλης και τον ονόμασε επίτιμο πολίτη. Ήταν επίσης καλεσμένος του Προέδρου Σιράκ της Γαλλίας. Ο Γουάνγκ Ξιάν έχει δημοσιεύσει τρία βιβλία, περισσότερες από επτά βιντεοκασέτες, και πολλά άρθρα για το Τσεν Τάι Τσι Τσουάν.

(Για να δείτε φωτογραφίες του Grand Master Wang Xian, πατήστε εδώ)

(Για να δείτε τα βιβλία και τις βιντεοκασέτες του Grand Master Wang Xian, πατήστε εδώ)

Επικοινωνία:
Grand Master Wang Xian
E-mail: wxa717@public2.lyptt.ha.cn
Fax: +(86) 391-6417777

Kung Fu Figures