Η Ιστορία του Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου:

Το Χούνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου είναι το αυθεντικό σύστημα πολεμικών τεχνών του νότιου Σαολίν στην Κίνα. Στη νότια Κίνα κυριαρχούν πέντε στυλ Κουνγκ Φου: Χούνγκ, Λάου, Χόϊ, Λέϊ, Μοκ. Το Χούνγκ Γκαρ είναι το πιο διαδεδομένο και πιο δημοφιλές απ' αυτά.

Γκαρ σημαίνει πατριά ή οικογένεια στα Κινέζικα, ενώ το Χούνγκ αναφέρεται στο επίθετο του ανθρώπου που ανακάλυψε αυτό το σύστημα, του Χούνγκ Χέϊ Γκουν, ενός εμπόρου τσαγιού από το Φου Κιέν. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Μάστερ Γκι Σι, ένας μοναχός του Ναού Σαολίν του Φου Κιέν, δίδαξε στον Χούνγκ το στυλ της Τίγρης του Σαολίν. Καθώς ο Χούνγκ ήταν από τη φύση του περίεργος άνθρωπος, αναζητούσε πάντα τρόπους να βελτιώσει τις ικανότητές του. Πρόσθεσε στο στυλ της Τίγρης στοιχεία από το σύστημα του Λευκού Γερανού της συζύγου του. Τροποποίησε και επέκτεινε το δικό του στυλ της Τίγρης για να αναπτύξει ένα Σύστημα πιο ισορροπημένο με μακροχρόνια αλλά και βραχυχρόνια εφαρμογή, ένα σύστημα που αντανακλούσε καλύτερα τον δικό του χαρακτήρα και τις ικανότητές του - το Χούνγκ Γκαρ.

Αυτό το στυλ είναι παραδοσιακά φημισμένο για την δυναμική Στάση του Αλόγου και για την δυνατή του γροθιά. Ενσωματώνει τις κυκλικές κινήσεις των πέντε στοιχείων (του μετάλλου, της φωτιάς, του νερού, της γης και του ξύλου) και τις κινήσεις των πέντε ζώων (του δράκου, της τίγρης, του γερανού, του φιδιού και της λεοπάρδαλης) μέσα σε ιδιαίτερα σκληρές και ταυτόχρονα απαλές τεχνικές των χεριών.

Οι τεχνικές των χεριών είναι το πιο βασικό και αποτελεσματικό μέρος της προπόνησης του Χούνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου. Αποκλειστικά στο Χούνγκ Γκαρ, ευθείες δια-πλευρικές κινήσεις που λέγονται γέφυρες συνδυάζονται με κυκλικές και σπειροειδείς κινήσεις, έτσι ώστε να παράγουν δυνάμεις πολλαπλών κατευθύνσεων.

Αυτή η δυναμική συλλογή που ονομάζεται "οι 12 Γέφυρες των Χεριών του Χούνγκ Γκαρ" απετέλεσε το θεμέλιο του Κουνγκ Φου του νότιου Σαολίν της αρχαιότητας. Το σύστημα Χούνγκ Γκαρ έχει τη δική του μέθοδο ανάπτυξης του εσωτερικού "Τσι".

Περιέχει εξωτερικές και εσωτερικές ασκήσεις, που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για ν' αυξήσουν την φυσική ικανότητα των διαφόρων μερών του σώματος και για να βελτιώσουν τη λειτουργία των εσωτερικών οργάνων.

Σε μια αληθινή μάχη, το Χουνγκ Γκαρ Κουνγκ Φου απαιτεί τις λιγότερες δυνατές κινήσεις για να τελειώσει η μάχη. Οι ισχυρές τεχνικές του Χούνγκ Γκαρ μπορούν να καταστρέψουν τον αντίπαλο με μία απόκρουση ή ένα χτύπημα. Το Χούνγκ Γκαρ θεωρείται το πιο πλήρες σύστημα Κουνγκ Φου των σαολίν στην Κίνα.

Τεχνικές

Το Χούνγκ Γκαρ έχει μια ποικιλία από παραδοσιακές τεχνικές που περιλαμβάνει σειρές κινήσεων (φόρμες) χωρίς όπλα, φόρμες με όπλα και φόρμες προπόνησης με αντίπαλο. Κάθε τεχνική βασίζεται στις ικανότητες του Χούνγκ Γκαρ, αλλά η κάθε μία δίνει έμφαση σε μια διαφορετική ικανότητα.

Οι Φόρμες χωρίς Όπλα

Mui Fa Kuen (Γροθιά του Άνθους Δαμασκηνιάς)
Lau Gar Kuen (Γροθιά της Οικογένειας Λάου)
Chin Cheung (Παλάμη - Βέλος ή Μαχητική Παλάμη)
Kung Ji Fook Fu Kuen (Κατακτώντας τη Γροθιά της Τίγρης)
Bong Bo Tonglong Kuen (Αλογάκι της Παναγίας - Γροθιά του Βήματος που Συνθλίβει)
Fu Hok Seung Ying Kuen (Διπλή Μέθοδος Γροθιάς Τίγρης και Γερανού)
Sup Ying Kuen (Δέκα Τρόποι Γροθιάς)
Tid Sin Kuen (Γροθιά του Ατσάλινου Νήματος)

Οι Φόρμες με Όπλα

Lau Gar Gwan (Το Κοντάρι της Οικογένειας Λάου)
Hang Che Pang (Ραβδί του Πιθήκου)
Seung Bei Sau (Διπλά Μαχαίρια)
Pek Kwa Dan Do (Κυρτό Σπαθί)
Wu Deep Seung Do (Διπλά Σπαθιά Πεταλούδας)
See Gar Cheung (Λόγχη της Οικογένειας Σι)
Kwan Lun Gim (Ίσιο Σπαθί του Όρους Κουν Λουν)
Mui Fa Seung Lung (Διπλά Κυρτά Σπαθιά)
Yu Gar Dai Pa (Πηρούνα της Τίγρης (Τρίαινα) της Οικογένειας Γιού)
Kwan Do (Η Μακριά Σπάθα του Στρατηγού Κουάν)
Ng Lung Ba Gwa Gwan (Μακρύ Κοντάρι των Οκτώ Κατευθύνσεων)
Sam Jic Bien (Αλυσίδα Τριών Τμημάτων ή Ατσαλένιο Μαστίγιο)

Δείτε φοτογραφίες απο μερικά Παραδοσιακά Κινέζικα Όπλα

Μαχητικές Φόρμες

Kung Ji Doy Dar (Μαχητική Φόρμα της Κατάκτησης της Τίγρης)
Fu Hok Seung Ying Doy Dar (Μαχητική φόρμα Τίγρης και Γερανού)
Hang Che Pang Dot Dar (Μαχητική Φόρμα του Ραβδιού του Πιθήκου)
Dan Do Doy Cheong (Μαχητική Φόρμα Λόγχης εναντίον Κυρτού Σπαθιού)
Seung Do Doy Cheong (Διπλά Σπαθιά Πεταλούδας εναντίον Λόγχης)
Kwan Do Doy Cheong (Μακριά Σπάθα του Στρατηγού Κουάν εναντίον Λόγχης)

Kung Fu Figures