Η Ιστορία του Liuhe Tanglang Quan
(Αλογάκι της παναγίας των έξι αρμονιών)

Το στυλ του Kung Fu που ονομάζεται «Το αλογάκι της παναγίας» έχει τις ρίζες του στα τέλη της δυναστείας των Ming στην Κίνα και δημιουργήθηκε από τον Δάσκαλο Wang Lang. Ο Δάσκαλος Wang Lang γεννήθηκε στην επαρχία Shandong και ταξίδεψε από επαρχία σε επαρχία για να μελετήσει διάφορα στυλ πολεμικών τεχνών. Παρατήρησε την δεξιοτεχνία με την οποία το αλογάκι της παναγίας άρπαζε τα τζιτζίκια και με βάση αυτό δημιούργησε μια νέα μέθοδο μάχης. Αργότερα το στυλ αυτό αναπτύχθηκε και διαδόθηκε πολύ, ενώ εμφανίστηκαν διάφορες παραλλαγές ανάλογα με την προσωπική εμπειρία και ικανότητα των διαδόχων. Έτσι προέκυψαν πολλά παρακλάδια όπως το Qixing Tanglang (Αλογάκι της παναγίας των επτά αστέρων), το Meihua Tanglang (Αλογάκι της παναγίας του άνθους της δαμασκηνιάς), το Taiji Tanglang (Αλογάκι της παναγίας του Μεγάλου Ύστατου), Liuhe Tanglang (Αλογάκι της παναγίας των έξι αρμονιών), το Babu Tanglang (Αλογάκι της παναγίας των οχτώ βημάτων) και άλλα...

Το Liuhe Tanglang (Αλογάκι της παναγίας των έξι αρμονιών) συνδυάζει δύο συστήματα: την πυγμαχία των έξι αρμονιών και το στυλ αλογάκι της παναγίας. Δημιουργήθηκε από τον Δάσκαλο Lin Shichun, ο οποίος είχε διδαχθεί Liuhequan (πυγμαχία των έξι αρμονιών) από τον παππού του και αλογάκι της παναγίας από το Δάσκαλο Wei Shan.

To Αλογάκι της παναγίας των έξι αρμονιών, όπως και το έντομο του οποίου τις κινήσεις χρησιμοποιεί ως πρότυπο, είναι ένα τρομερό σύστημα αυτοάμυνας, ένα στυλ που δεν προσφέρει έλεος. Ο ασκούμενος αυτού του στυλ συνήθως θα αποκρούσει μία επίθεση, θα αρπάξει με το έχει που αποκρούει και θα τραβήξει τον αντίπαλό του εκτός ισορροπίας. Κατόπιν πλησιάζει τον αντίπαλο ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται με το άλλο χέρι. Μπορεί να αντεπιτεθεί με τρία έως πέντε γρήγορα χτυπήματα. Το Αλογάκι της παναγίας των έξι αρμονιών δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική δύναμη και τις γρήγορες συνεχείς ελαστικές κινήσεις. Είναι γνωστό και ως το απαλό αλογάκι της παναγίας.

Kung Fu Figures