Σύντομη Βιογραφία του Grand Master Ho Kam Ming

Grand Master Ho Kam Ming

O Ho Kam Ming ήταν ένας απ ‘τους καλύτερους μαθητές του Yip Man και ένας από τους ελάχιστους που ολοκλήρωσε το σύστημα πλάι στο θρυλικό δάσκαλο. Αφιέρωσε τη ζωή του μελετώντας και τελειοποιώντας την τέχνη του Wing Chun.
Εκείνη την περίοδο ανέπτυξαν μια πολύ κοντινή σχέση, όταν ο Ho Kam Ming βοηθούσε τον Grand Master στην διδασκαλία τόσο των τάξεων, όσο και των ιδιαιτέρων μαθημάτων.
Παράλληλα ο Master Ho είχε ανοίξει σχολές στο Macao και στο Hong Kong. Ήταν ιδρυτής της “Ho Kam Ming Wing Chun Association”, η οποία ήταν εξουσιοδοτημένη από την “Yip Man Wing Chun Association”.

Τις δεκαετίες ’60 και ’70 ο Grand Master Ho, εκτός απ’ το να διδάσκει Wing Chun για αυτοάμυνα, προπονούσε και επαγγελματίες μαχητές του συστήματος.
Οι «πλήρους επαφής» ομάδες του διαγωνίστηκαν σε πολλά τουρνουά πολεμικών τεχνών στην νοτιοανατολική Κίνα και πέτυχαν μεγάλης αναγνώρισης.

Κατά τα μέσα της δεκαετίας του ’60, καθώς η φήμη των σχολών του Master Ho είχε μεγαλώσει, μια διάσημη σχολή πολεμικών τεχνών του Hong Kong, τους κάλεσε σε επίσημη αναμέτρηση. Εκείνα τα χρόνια η πρόκληση σε αναμέτρηση ήταν μια πολύ σοβαρή υπόθεση, γιατί κατακτώντας τη νίκη η φήμη των σχολών εξαπλωνόταν.
Παρόλο που η αντίπαλη σχολή είχε πολλές συμμετοχές σε τουρνουά με πάνω από εκατό νίκες, σ’ αυτήν την αναμέτρηση έχασε.

Ο Grand Master Ho Kam Ming μοιράζει τη ζωή του ανάμεσα στο Μακάο, στο Χόνγκ Κόνγκ και στον Καναδά, παραδίδοντας μόνο ιδιαίτερα μαθήματα πια. Στην ηλικία των 85 ετών το πάθος του για το Wing Chun εξακολουθεί να μεγαλώνει.

Kung Fu Figures